• Home
 • Posts RSS
 • Comments RSS
 • Edit
 • Followers

  manifestasi cinta

  18.3.11
  aku rindukan si 'dia' . ya rindu yg teramat , pertemuan singkat suatu ketika dahulu benar-benar memulihkan hati yg berada dalam mode duka saat itu . kesan dari pertemuan itu , senyuman terus-terusan terukir di bibir ini . hujan yg menimpa diri tidak diendahkan , guruh yg kerap berdentum juga diabaikan . hanyalah kegembiraan yg tak terungkap terus memanifestasi hati ini . hati berbunga-bunga penuh dgn cinta . 


  she's totally beautiful
  sejujurnya sahaja , mata ini tidak dapat lari dari terus memerhatikan mahkluk ciptaan Allah yg bernama 'wanita' . perhatian ini tidak sahaja ditumpukan kepada wanita yg cantik dan ayu , malahan juga kepada wanita yg punyai rupa paras yg biasa-biasa sahaja . tidak ada wanita yg harus dilabelkan sebagai hodoh ataupun tidak cantik . kerna Allah telah menciptakan manusia ini sebaik-baik makhluk . namun si 'dia' lain . kecantikan budi pekertinya amat mencuri hati ini . ditambah pula dgn seri diwajahnya . dia umpama bidadari dunia :)


  she's amazing
  lumrah hidup , setiap manusia pastinya akan menunjukkan sebelah sisi dirinya yg baik ketika bersama teman istimewa . sebelah sisi yg lainnya disorokkan dgn rapi agar dapat menunjukkan dirinya yg perfect . pada permulaan bibit cinta hendak berputik , segala yg dirancang berjalan dgn lancar . hubungan cinta berada ditahap terbaik . namun setelah sebelah sisi yg lainnya terbongkar , cinta mulai luntur , kian merasakan ibarat pengkhianatan terbesar yg dilakukan . 'si dia' tidak pernah melakukan perkara sedemikian . perlakuan normal seperti selalunya . tanpa ada unsur menyembunyikan sisi buruk . 


  just the way you are
  dan benar , aku tidak merasa segan silu mahupun timbul perasaan bersalah dgn pernyataan diatas . perasaan ini tidak lagi mampu utk dinafikan . walaupun aku bukanlah sesiapa dihati 'dia' , namun doa terus aku titipkan kepada Ilahi agar 'dia' menemui kebahagiaan didunia dan diakhirat kelak . harapan kecil masih terus digenggam kukuh , agar si 'dia' menerima diri ini seadanya . secara menyeluruh ianya benar . hati ini akan terus mencintai si 'dia' ;)


  p/s : aku memang tak romantik =='
  doakan azim dpt result spm cemerlang
  insyaAllah result tu byk A
  aminn ;)

  till then , ADIOS ^^

  like entry ni yee , share dgn semua. thanks buddy :)
  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...