• Home
  • Posts RSS
  • Comments RSS
  • Edit
  • Followers

    One Litre of Tears

    27.4.11
    hokayhh , ni ha ada cite sensasi pewitt auww . hahaha . petang semalam lah tetiba terasa nak bukak im facebook kan , sbb selama ni mmg jarang gila ah bukak chatbox . tiap kali bukak je mesti ada org buzz kan (org femes lah katakan* hihi . takde lah , contoh laa selalu dah jadi cani . ada awek buzz aku , ckp 'hi awak, boleh berkenalan' . so aku dok rilek pikir seminit dua dulu baru reply kan , then bila aku dah reply diorang offline pulak . kimekss sungguh .  so rather aku biarkan je im aku berada dalam mode offline . hihi .


    semalam lah petang tetiba on chatbox , ada lah sebutir makhluk (sebutir) ? --' buzz aku kat im , beliau menanyakan soalan begini kepada hamba ;-




    hikhik , abg dah ckp dah adar , nak printscreen . kamu tak percaya . padan muka booooo ! muahahaha ! 


    pagi semalam ah aku post status kat facebook tulis 'one litre of tears' . then semua org ingat aku sedih . haha . mana ada sedih . hanya syafiqa yg mengetahui :) 
    hokayhh one litre of tears , aku tengok movie ni pun sebab aku terbaca kat blog peah , dia ckp sedih segala . so terlintas lah pulokk nak layan movie ni kan . jenuh woo caari link download movie ni dlm mediafire . dari pukul 12 pagi sampai pukul 2 pagi aku cari link tak jumpa . then tanya kat peah , dia cakap tengok kat youtube je --' bukak youtube terus download semua part yg berberat 450mb -.- aku baru tengok sekali je pun movie ni . hihi


    copy plot dr blog peah je lah . hihi .malas nak menaip :)


    ''Kitou Aya (real name) Aya is 15 years old and she is so cute tau? Her birthday is on 19 July 1962. Aya is such a strong girl, tabah kuat segalanya. She give me inspire to live, dia selalu jatuh pandangan dia tak jelas I mean tak tepat. Jalan tak betul. One day mak dia dah risau, so pergi lah check up. Mula mula doktor kata takde pape, but doktor buat check up lagi sekali doktor mengesahkan yg dia ada sakit spinocerebellar degeneration. Mak dia bekas nurse dulu but skrg dah jadi nursery gitu lah, so mak dia tahu sedikit demi sedikit tentang sakit sakit nih. Lama kelamaan aya jadi semakin teruk, dia tak boleh jalan. Tak boleh cakap. Satu hari tuh dia dtg sekolah mcm biasa, kawan setia dia tolong papahkan dia masuk ke kelas walaupun lambat. Then cikgu tak nak lah membebankan pelajar pelajar dia so time aya keluar kelas dieorang kutuk belakang aya. I mean, kawan kawan karibnya tuh merungut. Walaupun aya cakap "terima kasih terima kasih" berjuta kali, dieorg cakap "takpe takpe takpe" itu hanya dihadapan aya. Tapi dibelakang aya? Time mereka semua bincang pasal aya and penyakit aya yg semakin teruk and menyusahkan kawan kawannya, aya terdengar dari sudut tepi pintu bilik darjahnya. Dari mata dia, aku boleh nampak kesedihan dia bila kawan kawan dia cakap mcm tuh di belakang dia. Haruto pun nampak aya kat tepi tuh, then aya masuk aya nak amik buku dia yg tertinggal kat bawah meja. Aya masih boleh tersenyum lagi. 

    Then aya keluar dari kelas dgn esakan nangis dia, lama sket haruto kejar dia, and mereka nangis bersama sama. Haaa itu tunggu episode 8, fuh part paling sedih kott. And aya pun berpindah ke sekolah yg khas untuk orang orang mcm dia. Hari hari haruto jenguk dia, aya suka siram pokok I mean dia suka akan pokok pokok bunga. Duduk diatas kereta rodanya, siram pokok hmm sedih :( Then aya dah semakin teruk hari semakin hari, dia terpaksa duduk dihospital. Pihak hospital jaga dia, and sepanjang dia kat hospital haruto berusaha untuk menjadi doktor dan ingin mencari penawar untuk penyakit aya yg mmg tak pernah yg terselamat dari penyakit yg aya hidapi sekarang. Ayah haruto seorang doktor, ketua doktor di hospital tersebut. Haruto mulanya tanak jadi doktor, dia lebih sayangkan nyawa binatang dari manusia tapi aya telah sedarkan dia dari semua itu. Haruto pun berusaha untuk menjadi doktor sama jugak dgn adik aya iaitu ako yg skrg dah berubah baik untuk kakaknya dan berusaha untuk masuk ke sekolah kakak nya dulu dan menjadi doktor. Sedih lah siott, haha and then.....

     Haa nak tahu tgk sendiri, 

    Dapat ke haruto jadi doktor?
    Dapat ke aya hidup lama?''

    komen aku ? err , boleh tahan laa sedih . sebab aku baru tengok part yg last sekali yg masa diorang nangis nangis kat hospital . hihi . takde masa nak tengok semua part lah . hahahahaha . aku tengok diorang nangis , aku pun macam terasa nak nangis tp aku kuatt ! demm . hihi


    one litre of tears , ha ye malam karang aku cuba habiskan usha movie ni .
    hehe

    with luv , ADIOS ^^

    like entry ni yee , share dgn semua. thanks buddy :)

    0 comments:

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...