• Home
  • Posts RSS
  • Comments RSS
  • Edit
  • Followers

    25 cara menggembirakan teman wanita

    5.5.11
    ohoiii , assalamualaikum . kembali lagi bersama saya Dr Azim dalam rancangan 'awekku dikebas orang season 2 fakiu' . panggg . cepat ramai ramai lempang aku cepatt ! #hulur pipi kat korang .


    hokayhh , 30 cara nak buat perempuan senyum dah setel , tips utk cinta jarak jauh pun dah buat . so kali ni aku nak buat pasal cara-cara bagi seseorang lelaki utk buat teman wanita korang gembira . cewahh . korang tahu je lah , sejak kebelakangan ni kemain lagi ramai makwe makwe yg sedih dgn perlakuan si jejaka pujaan hampeh diorang tu , sampaikan ada yg nak bunuh diri terjun KB Mall , lompat laut dr atas kapal titanic semua-semua tu lah kan . so guys , korang kena tarik balik perhatian awekawek (cewah awekawek , mcm couple banyak je xD) korang tu , buat diorang happy balik . ini berdasarkan pengalaman dan juga google . credit kepada encik yg berhormat mcm shilake ,  tuan haji google . ok go go ! 






    sebagai seorang lelaki yg konon nak jadi gentleman mcm aku ni ha #contoh terbaik . hahahaha ! dlm nak jadi lelaki yg gentle , korang perlu menjadi seperti dibawah ni terhadap seorang perempuan , korang perlu jadi seorang ;-


    1- Kawan baik - hokayh , disamping korang jd bf kepada awek korang tu , korang kena jugak jd kawan baik diorang . ni perkara wajib ah .


    2- Peneman sepanjang hayat - erm , mcm korang pi mana mana teman awek tu , jgn bagi tinggal sensorang . kot tinggal jugak , aku ngorat awek korang tu


    3- Pencinta yg setia - aku memang pencinta wanita namun ku bukan godzilla . setia tu penting , jgn dok menggatai pi ngorat org lain . pok kome satgi , duadua aku bagi makan lutut


    4- Abang yg melindungi - bukan lah nak suruh anggap awek kome tu adik , cuma bg kome ada rasa tanggungjawab utk lindung awek korang dr bahaya sebagaimana korang protect adik kandung kome tu


    5- Boleh diharap 


    6- Chef yg pandai memasak - belajar masak ! jgn harap si perempuan je . kot masak iguana masak gulai tempoyak sedap doo . cicah sambal belacan . pehh xD


    7- Tukang repair kasut kasut diorang - err , kalau aku pakat campak lombong je kasut yg dah rosak tu :P 


    8- Mekanik kereta masa kereta diorang rosak - pehh sweet doo . kot kereta awek korang rosak , korang pulak nak tolong menghancurkan lagi . haha


    9- Penggaya fesyen diorang - apa kau ingat laki tak pandai berpesen pesen ? haha . korang tolong jugek fesyen luaran diorang . tp jgn ah sampai ko tolong jugak padankan kaler spender dgn baju . mmg mintak siku ah gayanya xD


    10- Tukang urut kaki diorang masa lenguh lenguh kaki - kot awek tu penat berjalan , baru balik merempit , tolong lah urutkan kaki diorang yg bushuk azab tahap melampo tu 


    11- Pakar psikologi - syg syg , awak sakit jiwa ye ? :)


    12- Pakar psikiatri masa diorang dlm keadaan murung - try duduk dengar masalah pasangan , tp kot korang pun dua kali lima , baik tak payah , lg buat masalah . hihi


    13- Pelega perasaan diorang


    14- Pendengar yg baik - sama mcm no 12 , try luangkan masa utk dengar segala apa yg awek korang nak bebelkan tu . takde rugi nya . paling kurang cair taik telinga je


    15- Pembersih - perempuan masa suka laki pengotoq mcm baru bangun dari tidoq bawah jambatan ? habaq mai kat aku . be metroseksual sikit . jaga pemakaian korang . mcm aku #contoh terbaik


    16- Simpati terhadap orang lain - simpati sikit kalau nampak org mintak sedekah , hulur le sikit . dapat pahala , lepas tu awek korang pulak mcm 'wah bf aku ni baik hati ah ! lepchuu muahmuah' .hihi


    17- Atlet yg gagah - err , no comment . tp mmg perempuan suka kot laki yg tegap sasa ni . aku pun ada six-pack weh ! xD


    18- Pelindung tatkala diorang dikacau - kot nampak awek tu kena kacau dgn gangster ke , kena cuit ke , jgn teragak-agak , go and protect ur gf bro . nampak macho sikit . haha


    19- Konsultan disaat diorang perlukan nasihat - tak dinafikan perempuan ni selalu dilanda masalah . so laki kena cari idea utk motivate awek korang tu . naikkan semangat diorang


    20- Pelawak yg kelakar - takkan bercinta nak romantik je . jadi pak lawak sikit . riuhkan suasana korang tu dgn gelak tawa . tp kalau mendang buat lawak bodoh je , si gf jgn segan silu utk tendang bf korang tu masuk paya


    21- Kreatif - kreatif dlm pelbagai perkara . dlm setting tempat date , kreatif buat hadiah anniversary . nak contoh ? pi google -..-


    22- Sangat memahami - pasangan yg memahami antara satu sama lain adalah pasangan yg mampu bahagia utk masa yg lama . 


    23- Kuat dan gagah - hari hari aku minum power root tongkat ali xD


    24- Jujur dan benar - yes ini penting jugak . jadi seorang yg jujur kat pasangan tu . kalau ada yg tak puas hati ,  terus terang . jgn lama-lama tipu si pasangan . 


    25- Multitasking - ehem ni mcm boleh buat apa apa kerja lah kot . mana ah aku tahu . yg part ni aku google . dah takde idea . hihi


    hokayhh , aku senaraikan 25 je ye ? kot korang ada lagi nak tambah , just komen ye ? amat dialu-alukan . hihi . sememangnya mudah je nak menggembirakan hati pasangan korang tu . tp kot dah buat semua kat atas ni , pasangan korang moody jugak ,, ehemm no komen lah . hahahaha


    with luv , ADIOS ^^

    like entry ni yee , share dgn semua. thanks buddy :)

    3 comments:

    1. czueka zulaikha said...:

      haha ta bole blah je tips ni ^_^
      czueka lepak sini ye :)

    1. kucing said...:

      mlas nak lyan..
      biarlah dorang bhagiakan kiter..
      \ahakz

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...