• Home
  • Posts RSS
  • Comments RSS
  • Edit
  • Followers

    30 cara nak buat perempuan senyum

    3.5.11
    hokayhh , ngantuknyaa . bosann taktau nak buat apa . online , download movie . ok cop cop , sekarang aku tak download movie dah , download drama korea pulokk . coffee prince . nanti sape sape nak sedut drama ni boleh laa bagi hard disk korang kat aku ye ? xD 


    baca title entri kali ni , apa tulis tu ? ha pandai . cara-cara nak buat perempuan senyum . ni special utk seorang boyfriend yg dah lama gaduh dgn girlfriend korang ah . kot dah agak tension girlfriend korang tu buat muka ketat + muka mintak buku lali je , boleh laa korang try cara-cara seperti di bawah ni ye . em cara- cara ni aku ambik sikit dari google , pengalaman aku sendiri . cewah pengalaman . yek ah , aku kan seorang yg kacak macho lagi cute bergaya . muahahaha . ok dah dah . terus kepada tips-tips yg boleh diguna pakai






    1- bagitau kat dia yg dia tu cantik (perempuan suka kalau dipuji)


    2- pegang tangan dia pada bila bila masa walaupun utk sesaat (utk yg dah kahwin ye)


    3- peluk dia dari belakang


    4- tinggalkan peti mel suara bila dia bangun dari tidur (sweet doo xD)


    5- brgaduh manja dgn dia (cewahh wresling segala)


    6- jgn keluar lepak dgn ex korang even dia takde masa tu , sbb korang takkan tau betapa menyakitkan perkara tu bagi si gf


    7- kalau korang brcakap dgn girl lain , then dah habis sembang , pi kat gf korang , cakap kat dia 'saya cinta awak' . so si gf akan tahu yg korang ni milik dia dan bukan milik girl tadi


    8- tulis nota atau call dia hanya utk cakap 'hi'


    9- kenalkan dia kepada kawan-kawan korang , yg dia tu gf korang 


    10- main-main rambut dia . cewahh dah mcm hairstylish xD


    11- ambik dia dari sesuatu tempat , jgn bagi dia sorang sorang . korang pun jgn buat bukan bukan -..-


    12- teman dia kalau dia sedih :)


    13- sedih dan hampa kalau ada lelaki yg cuba sentuh dia


    14- buat dia ketawa sampai pecah buah pinggang pancreas segala


    15- biarkan dia tidur kat lengan korang (utk yg dah kahwin ye)


    16- kalau dia marah kat korang , baling kuali kat muka dia . haha ok taktak ! give her a kiss 


    17- kalau korang care pasal dia , cakap kat dia . jgn takut


    18- bagi dia patung (sekarang ni yg femes domo) , berlian (muahahahaha!) , dan baju korang . jgn ah bagi baju yg dah koyak penuh peluh segala -..-


    19- treat dia dgn cara yg sama even masa tengah lepak dgn kawan kawan korang .


    20- pandang tepat kat mata dia lepas tu senyum mcm kambing nak mati . haha taktak ! bagi senyuman yg jujur :)


    21- keluar lepak dgn dia masa weekends


    22- kalau korang tengah dengar lagu ke hape , bagi dia earphone utk dengar jugak . tambah lagi lagu hardcore , dangdut ke . muahahaha


    23- ingat tarikh harijadi dia lepas tu belikan something utk dia , evendo benda tu murah or simple je , hadiah tu dtg ikhlas dr seorang BF . cewahh belikan banglo ferrari sebijik sweet kot xD


    24- selalu call dia , text dia utk bagi dia tahu yg korang ni selalu ambik berat and rindu kat dia .


    25- bagi apa yg dia nak . tp kalau dah demand mintak konon jiwang 'syg, petikkan bintang dilangit utk saya' . jgn teragak-agak utk tekupkan bontot kuali kat muka awek korang xD


    26- make sure korang ingat setiap perkara yg korang lalui dgn dia , evendo benda kecik yg dia ambik tak endah je . konfem dia terharu menangis air mata darah segala . haha


    27- jgn peluk or berada terlalu dlm jarak yg rapat dgn perempuan lain sebab awek tu akan rasa dipinggirkan


    28- keluar lepak dgn awek korang bila korang free , and korang patut cari masa terluang utk diluangkan lepak dgn awek korang . lepak kat tempat public hokayhh . jgn lepak kat taman tasik segala . aku call JAIS satgi


    29- kalau korang care ambik berat pasal dia , tunjukkan ! 


    30- jgn pernah cuba utk sakitkan hati dia , cuba faham keadaan yg dia tengah lalui . cuba duduk bersama dan kongsi masalah korang :)


    ahh penat ! ok yg cium cium segala tu utk yg dah kahwin je ok . yg belum kahwin ni , kalau korang nak buat jugak , tanggung dosa sendiri ye ? aku dah bagi amaran ni . hihi . hope semoga korang berbahagia dgn pasangan masing-masing hingga ke jinjang pelamin . aku doakan utk korang . aminn :')


    ni awek aku ! XD


    p/s : eh komen lah sikit kat entri ni . kot korang ada rasa tak setuju ke setuju ke . tau tau ? lapchuu ! haha 


    with luv , ADIOS ^^

    like entry ni yee , share dgn semua. thanks buddy :)

    22 comments:

    1. Hanisah Nasuha said...:

      aku harap bakal suami aku ni nnti akan buat neyh bile dah kahwen.
      sumpah sweeeeeeeeetttttt :DD

      tapi bab yg bgi hadiah tuh tk bbrpe sgt aku. hdiah tk pnting pon. ceycey cey.

      kehadapan bakal suamiku, nnti dah kahwen, tlong pujuk saye dgn baik dan romantik. HAHAHAHAHA

    1. azim marcello said...:

      kemain gataii ! hahaha .

    1. annenyss said...:

      pergh pergh berdarah otak. hahaha

    1. azim marcello said...:

      berdarah otak kenapanye ? haha

    1. ~$AKURA M!AKA~ said...:

      nie tulis entry bedasarkan pengalaman ye?? hehe ^_^

    1. azim marcello said...:

      ye , pengalaman sy . hihi

    1. Dea said...:

      like... hihi.. neway, lagu pe dlm blog awk nie??..:)

    1. Akeyla Frr . said...:

      AAAAAAAAAAA <3333

    1. SiR NAz said...:

      wow..sweetnyerw.. :)

    1. bella berry' said...:

      suweet. sumpahhhh. leh kene kencing manis ni. hehehe. tp cam de yg ditulis twice je. i mean mksud cam lebih kurang. but still nice syg! :) keep it up! :)

    1. shiera mazlan said...:

      HAHAH . Gelak je yg mampu doeee

    1. kaizen said...:

      pergh.. skali 50 ko listkn?? style..

      latest entry ST : Nisbah Lelaki-Perempuan & Urban : Camera Paling CANGGIH

    1. azim marcello said...:

      bella ; aiyee kencing pulak. hahaha. yeke hm hm terlepas pandang leteww hihik kayy thanks :)

    1. azim marcello said...:

      shiera : gilooo kepe makcik ? xD

    1. azim marcello said...:

      kaizen : 30 jee tu bro --'

    1. kaizen said...:

      opss aku da rabun time bace tu maklum la dah merayau2 kat byk blog smpi mabuk huruf....

    1. Eyqa Hasnan said...:

      cayalah ! suka bab beli banglo !

    1. Myrara Hana said...:

      haha, sumpah berdekak!
      ouke! pompuan kne cover sket.hihi

    1. azim marcello said...:

      eyqa , eyqa mmg suka banglo ni . mana nak rumah teres --' haha

    1. azim marcello said...:

      myrara : ape tu berdekak ? wuwuu tak tahu haha. tutup mulut cikit , cover cikit xD

    1. fEsya said...:

      NOt bAd,tpy jgn lbih2 plax.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...