• Home
  • Posts RSS
  • Comments RSS
  • Edit
  • Followers

    cinta monyet & 'mama papa' ?!

    27.5.11
    assalamualaikum , hi vannekam , toce toce , annyeong , and hello there fellas . oh terlupa , salam satu malaysia . ha ha acane korang nak jawab 'salam satu malaysia' tu ? ngahaha tu laa pm kita memandai je buat mcm tu . acane nak jawab salam tu doo ? ce cakap sikit . ahh jgn aku kena ban sudahh . masak ohh --'


    ok this time kita straight to the point ok ? tak payah nak merapu berjela jela . bukan ada yg nak baca pepanjang pun kan ? ok lets get it started .






    hokayh , what can u guys understand by looking to this picture . ok kids couple , ahh a couple in love kan ? ok tu point aku sekarang ni . a kids .. nahh kids ni mcm kecik sgt , ada ke budak budak umur 6-7 tahun dah couple ? ok cancel tadi . 


    teenagers , around 13 to 15 years old . usia baru menginjak dewasa . eh belum dewasa lagi . baru nak mula rasa bahang bahang remaja tu . panehh je kan . baru melangkah ke dunia baru di sekolah menengah . ok back to the topic . budak budak bercinta ? ok bagi aku sendiri lah kan , tak salah kalau diorang nak bercinta . ehh ! its not 'tak salah' laa . but biasa lah tu kan , normal bagi budak budak yg baru nak 'up' ni ada couple . sebabnya kan , semakin usia kita ni meningkat , semakin kita rasa mcm 'ahh aku kena jugak buat ni , aku kena jugak try ni'. somekind of naluri kita sentiasa nak mencuba sesuatu yg baru . so bagi budak budak yg baru nak 'up' ni , diorang nak 'cinta' ni sebagai something yg perlu dicuba kan ? 


    so naluri remaja ni kan , cewah konon remaja leteww :P nafsu berombak ombak nak ada couple jugekk . padahal bulu pubik hapah tak tumbuh lagi . baru ada tunas je . hahahaha korang jangan bayangkan mcm mana tunas tu weh ! ya Allah otak kuning kome ni ! xD ehem so masing masing mula ah menggedik nak tackle awek yg konon paling cun ah kan . konon je cun , padahal form 1 pakai tudung pun tudiaa kemain sampai kebelakang tu . yg laki pulak kacak bergaya je rambut sikat tepi baik punyaa gel satu balang habis . tp korang takleh fight aku lah weh . masa form 1 dulu gua ah jejaka idaman ramai . gaya mutu keunggulan itu lah aku .


    gua search google image 'school couple' , stok gambar blue je yg keluar , shilake --'

    ok skip forward eh , dah tackle awek tu sampai terjatuh segala , si awek pun hari hari pi sekolah gedik je gaya nak jumpa si pakwe , ok dah couple . straight to the point . ok tak kisah lah nak couple pun kan , naluri suka tu dah mmg ada dlm diri masing masing . tp si budak budak yg 13-14 tahun ni couple boleh pulak panggil each other 'MAMA PAPA' !


    mama papa ? wattapak doo ? ampa tau tak aku geli gila budak budak couple ni panggil masing masing mama papa . aii rasa nak je ambik handphone 5800 aku ni sumbat kat lubang hidung sorang sorang . mcm ni ah bibit perubahan berlaku kan . 


    bulan 1-3 couple -
    si laki : eh awak , kita nak panggil masing masing apa eh ? hee *sipu sipu malu*
    si awek : ehem kita panggil mcm ni jelahh 'saya awak' . saya lebih suka mcm ni :)


    bulan 4-5 couple -
    si laki : awak , tak terfikir ke nak tukar gelaran kita ni ? *muka gatai mintak kena lempang direct kt dahi*
    si awek : em saya taktau ah . awak nak mcm mana ?
    si laki : ehem 'hubby honey' nak ? *kimak ah geli doo* !
    si awek : hihik *muka penuh tipu daya syaiton* ok lah hubby , honey ikut je .


    bulan 6-7 couple - tgh date dua kat taman ni . takdak org keliling
    si laki : honey , jom tukar gelaran lg nak ? *pegang tgn awek*
    si awek : hee tukar lagi ? naknak ! *ya Allah gelinyaaa aku*!
    si laki : hmm papa mama nak ? *tgn mula menjalar keliling bdn awek*
    si awek : hee nak jelahh :) *muka stim kena raba*
    si laki : hihi tayunk mama muahmuah ! *tgn dah seluk dlm baju awek* <---utk kes tertentu je . ni kira dah tahap syaiton ah laki ni .




    nampak kan permainan dia mcm mana . so kids , please doo jgn buat aku koma . coz setiap kali aku bukak facebook , tengok kat feed , pehh married segala . lepas tu papa mama cuap , kiss lips muahmuah , aku akan hantuk kepala kat dinding tau sebab tension . kesian lah sikit kat aku yek yek ? pandai adik adik . meh abg bagi pisang sorang satu eh ?hahahaha jgn pikir lain doo ! xD


    its okay kalau korang nak couple , takpe . tp patuhi undang undang islam evendo korang tak baligh lagi . si laki tak mimpi lucah lagi . eh tanya kat aku ? hari hari aku mimpi megan fox doo . tu membuktikan aku ni kuat dan SUBUR ! hahaha meh meh kawin dgn aku , ckp je berapa byk korang nak . sekali keluar kembar 5 pun bolehhh . cewahhh . so kids , jgn gedik nak 'papa mama' lah . its was so effing stupid lah pada pandangan aku . korang tak matang lg , baru nak naik zaman remaja , tp dah nak berlagak konon mcm suami isteri ? wehh pegi mati lah ! tak kemana nye buat mcm tu . lagi menyampah ada laa . konon papa mama mcm dah ada anak 3-4 orang , padahal tuttt pun panjang mana je . haha . ok cut those crap . couple , buat mcm biasa , jgn nak melebih seluk dlm baju , raba-raba , pegang tangan , ikut jalan islam ok ? hee . gua boleh jadi pakar motivasi kan kan ? habis laa dr fadzilah kamsah takde job lepas ni xD


    with luv , ADIOS




    eh eh kalau suka tekan button like kat bawah tu ye ? hehe thx guys . sayang korang lahh atotot muahmuah ! 
    like entry ni yee , share dgn semua. thanks buddy :)

    25 comments:

    1. Safiyya said...:

      haha. suka entry ni. XD

    1. nurul atika said...:

      bgus entry ni .budk skg dh advance .auyakk .!-_-"

    1. azim marcello said...:

      safiyya : hehe terima kasih safiyya :) dtg jenguk entry lain ye ^^v

      atika : ahaha tahu takpe , advance sungguh berbanding kita kita dedulu . cewahh

    1. Capital A ♥ said...:

      hahaha best entry nih :D

    1. ika said...:

      hehe.best2..tpi kitorang panggil name je even da 5 thun kapel..
      segan nk pngil2 syg2 nier..

    1. mama comel said...:

      hahahaha,,adoi! geli la..

    1. Ummu Khaulah Hasan said...:

      haha !

      drama sebabk lah entry ni..
      drama 2 babak, 3 babak pun ok gak !

      nice, keep it up.

      adoi, nak follow tak boley. tak jumpe butang follow lah ;(

    1. Faziera193 said...:

      haha merapu dia bukan main panjang but i like ur style.. ^___^

    1. Belog MTT said...:

      budak sekarang dah upgrate.. Hehe

    1. Qutiq Ishanee said...:

      hoho lol :)
      kesian dorang kna hentam cenggini

    1. kotak bulat said...:

      heheheh.. dorang lagi hebat dri org yg da besar *besar ke aku?*

    1. azim marcello said...:

      capital A : waa thx ye , dtg lg :)

      ika : hee saya awak lg best kan kan ? :)

      mama : ehee so euww euww kan ? :P

      ummu : nanti buat filem pulak :) hee button follow dah ada . sori ye :)

    1. azim marcello said...:

      faziera : hee nak buat mcm mne , dah lama tak update blog ^^v

      belog MTT : ha tahu takpe . advance gilaa :)

      qutiq : hihi bukan hentam . kita just nak bagi peringatan . just utk suka2 kan ? :)

      kotak bulat : waa tahu takpe . eleh kira besar lah tu xD

    1. Lieyly ︱ Alia said...:

      sokong gila2 , yg kt FB tuh yg geram sngt d0e !

    1. azim marcello said...:

      alia : ahaha geram ye ? tahu takpe . mcm nak hempuk je laptop kan ?

    1. Shasha V. said...:

      siap kena blog tu tak tahan XD
      mmg perli habes ni

    1. [loveyourlife] said...:

      haha terbaik ahh entry ni! aku suke ayat2 kau. well done. haha! :D

    1. azim marcello said...:

      shasha : ahahaha tensen doo :)

      [loveurlife] : hehe tqvm ! saya akan cuba hiburkan korang lagi :)

    1. Akeyla Frr . said...:

      MYGOSH , THANK GOD FOR READING FEED AT KAKI BLOGGER ^^
      Kalau tak , cmane nak jumpa lu bro ? HAHA . ILY <3

    1. azim marcello said...:

      syazana : TERIMA KASIHHH !! hehehe

      akeyla : woah ! thx akeyla sbb baca blog sy :) err , knp kalau tak jumpa saya ye ? yeah ilyt ahh ! sy syg kwn2 sy :)

    1. atien azierra said...:

      entry terbaikkk~suka..!suka..! :)

    1. Nurul Azmin Abd Rahim said...:

      stuju sgt ngn entry nie..
      bdak2 skrang ramai da maju..
      men pegang2..
      panggil dgn panggilan mcm tu..
      x senonoh..
      sye bru je 14 taun..
      tapi mohon jauh lah psl bnde2 mcm tu..

    1. AesyaZealous said...:

      bagus entri ni..budak2 skrg lagi up dah macam2 panggilan ade..

      kalau betul nk ikut cara islam. xpayah kapel la. kan?kan?

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...