• Home
  • Posts RSS
  • Comments RSS
  • Edit
  • Followers

    such a beautiful journey

    28.6.11
    hi hi ! hehehe . malas nak menaip boleh tak ? okengg , es yu oll oredi know , mi en mai preng muhammad zhariff en amir syafiq hev wen tu north malaysia such es kedah , penang , perlis and thailand . ok tipu , thailand tak jejak lagi , baru sampai sempadan dia kt padang besar tu ,. hikhik . 


    hokayhh , no no . ai neber porget tu du mai video . eh not de lucah wan . no no . dis is travelogue sepanjang vacation kami ke utara malaysia tu . woahh mmg penat lahh kan nak naik ke kedah tu dari perak . ai lagi laa , pukul 7 pagi dah keluar rumah dari rawang , selangor ni , naik bas balik perak . lepas tu pukul 2.30 ptg baru gerak dgn membe naik kete pi kedah . nakharomm penat ehh . hangpa usha vid dulu , lepas setiap vid , aku post cite yg berlaku okengg ? hikhik xD 







    day 1 , ok ni starting daripada ipoh , sampai ipoh dalam pukul 5.30 ptg mcm tu laa , singgah kt the store cari baju fit sehelai , lepaih tu pi jpn jap jumpa bapak kpd budak yg duduk kt seat belakang kete tu haa . haha . then straight jee sampai kt r&r gunung semanggol benti rehat sat . 


    penat kot duduk jee dlm kete sakit pinggang segala --' then gerak lagii , berhenti kat sungai petani kot , isi minyak . then straight lagii ... *skipskip aku dah lupa aku pi mana lepas isi minyak --'* haa malam tu sampai kat simpang dua kot , ataih kulim tu , lepak makan mee udang galah . hikhok . mulamula saje ah nak test kan udang galah depa best ke tak . depa bagi 3 ekoq ah kan . lepas je order , aku tengok kat menu 100 gram udang galah rm6 . mangaii dah cuak semacam , bape juta aku kena bayaq satgi ni -..- then call mak aku ckp dah sampai kedah , mak aku ckp mahal kot udang galah hat kedah tu . lagi tambah cuak ngeng . then dah makan , sumpah best broo . pederaih je bayaq , 2 mee udang galah + 1 kuetiaw daging  = rm38 . murah je kot -.- nak usha vid time makan tu pi kat account youtube aku yee :) then malam sampai kg zarip tu pukul 11.30 mlm , kt kg imam , jitra kedah . 





    day 2 , hehe pagi pagi lagi dekat pukul 8-9 pagi lepas breakfast terus naik kete gegas pi bendang berdekatan . sesaje ambik feel lah katakan . hikhok . kt bidor mana nak dpt bendang sebegini rupa wehh waiyaa . nak suruh atuk aku tebaih semua pokok kt belakang umah tu buat tanam padi ahh , buat 10 ekar sawah ke . muahaha . day 2 pi arau perlis , lepas tu pi padang besaq hat kat sempadan thailand tu haaa . jalan jalan kot jumpa tumulak ke mana ah tau kan :\





    day 3 . whoa lawa kan kan background kami tu . hehe . kt tasik nearby bandar jitra . time ni pun lepas balik dari uitm arau perlis jumpa kwn lama aku , hazimah dgn faiqah . kwn baik ohh , sekelas masa sekolah menengah dulu , maka terjadilah babak ala-ala jejak kasih . puihh puihhh xD


    day 4 , malas nak upload video . hehe






    day 5 , okengg masa ni kt kg amir pulak . kt kulim kedah . turun kebawah balik lee kite ye . ni kt pantai bersih penang , sesaje lepak sini . buat vid konon sedih aku tuu . lepaih tu lepak tepi pantai usha awek , muahaha konon jual mahal ahh ni puihh puihh xD







    day 6 , nak balik dahh . masa ni dalam terowong dekat dgn taiping kot . kot laa . agak agak lee aku nak hafal setiap tempat kete tu bergerak di atas nyaa --'


    muehehe like entry ni bebanyak kali meh <3

    like entry ni yee , share dgn semua. thanks buddy :)

    2 comments:

    1. Akeyla Frr . said...:

      Hohoho , beshnyaaa XD
      Semangat betul . Dah lah seksi . Hohoho

    1. azim marcello said...:

      haha semangat apa ye ? manada seksiiii ! =='

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...