• Home
  • Posts RSS
  • Comments RSS
  • Edit
  • Followers

    harimau malaysia , singa'pura' & oscar awards

    29.7.11
    hai kome semua . okayy kali ni nak cite pasal bola lah kan . umum tahu malaysia kalah dalam game menentang singa'pura-pura' mlm tadi . sebab apa aku kata singa'PURA-PURA' ? ok kejap lagi aku explain satu persatu okengg ? watlekk der . hokayhh masa 1 leg match dekat STADIUM JALAN BESAR , SINGAPURA tu malaysia kalah 5-3 kepada singapura . okayy maybe sebab malaysia tak biasa main kt padang tiruan kepe , kita taktau ah kan . tp salute tabik respek perlu diberikan kepada safee sali sebab start jee game tu , dalam 15 saat start game (mcm pundeva ayat --') safee dah berjaya buat gol . itu antara gol yg terpantas yee adik adik shemueee . apee tak ingat ? aduhaii teruk dah ni nyahh . kejapp ye mak cari video tu kat YOUJIZZ , err japjap salahhh , cari kat YOUTUBE



    okayy see gol yg pantas tu . kredibility safee sali sebagai pemain bola sepak mmg tak dapat dinafikan lagi lah kan . so no wonder Safee Sali dilabel sebagai Penyerang Terbaik Asia Tenggara . ni bukan statement buat sendiri okengg . pengulas sukan kt astro awani tu sendiri bagitau aku , cewahh konon mcm dia bagitau aku sorang jee kan . ahh dulik ape nyahh :P safee ni ekceli org nyaa bersopan santun , senyapp je orangnya . mana aku tahu ? der , aku org tapah cha . safee pun kg dia kat tapah . anak sedara dia pulak kawan baik aku , so setiap kali safee balik malaysia ni , aku pun balik ahh perak sebab nak jumpa dia kat rumah dia . muahaha baikk jee kan . japjap buktiii . hihi

    muehehe jeles leteww . ekceli ni gambaq masa bulan 1 tu , masa safee balik kg buat kenduri kemenangan harimau malaya masa kt piala AFF SUZUKI CUP tu . tp bukann ni aku nak cite evendo aku tahu korang jeles . haha puihh meh abg tekupkan bontot kuali kt muka shayunk shmue meh , alala comel tu haa mcm tenuk . ok tak xD so 2nd leg malaysia terpaksa akur kalah kt singapura . takpe rimau , olimpik masih adaaa maa .

    okayy tadi sejak dari pukul 8 malam lagi , sokongan rakyat malaysia terhadap harimau malaya amatlah memberangsangkan . sampaikan hashtag #harimaumalaya dgn #khairulfahmi dah jadi trending kat twitter . wohoo salute laa kat korang . tp tak seronoknyaa bila tengok game tadi banyak yg pakat main tipu , waiyaa . it supposed to be a fair and clean game maa . why ah you doing like that ? haiyaa . player singapura semua pakat nak berlakon wayang golek golek atas padang . der , aku tau korang si singa singa ni semua tak pernah merasa padang ori ada rumput betul , ada lumpur sikit , sebab korang pakai padang tiruan je kan ? tp der , jgn laa tunjukkan sangat . gedik beno dah aku tengoknye tau tak ? bukan apa , kena tackle sikit dah bergolek golek tak ingat dunia . itu ok lagi . ini tak kena tackle , body contact kepe pun dah terbaring , jadah apakah semua ini ? tu haa , hat keeper singapura , amboi kemain lagi kau pening pening kepala yee ? pi keluar padang ambik panadol tidoq lahh . ini kemain lagi nak picit-2 kepala segala . 


    so kat twitter tadi memang banyak aku lepas geram lah kan . lepas geram pasal referee , player singapura . btw nak komen sikit , pertahanan malaysia mmg agak rapuh tadi , offensive takde backup utk safee sali . haiyee kesian tengok safee tadi muka tension . man of the match patut diberikan kepada khairul fahmi che mat . beliau ada Harimau Malaya yg sebenar . byk save bola , watlekk je terbang sana sini . evendo dia ada masalah dgn tunang dia , dia jadi professional dgn tak campur adukkan masalah peribadi dgn kerjaya . you're the best dude .  so berdasarkan game yg aku tengok dari mula sampai habis tadi , banyak perkara yg dapat aku perhatikan . antaranyaa :-

    - kenapa masih wujud penggunaan laser masa match tadi ? fair game lahh bro . nak sangat jadi ultraman kepe main laser semua ni ? pang satgi apa tak boleh

    - malaysia sangat-2 memerlukan safiq rahim ataupun nor shahrul idlan talaha utk assist safee . safee mcm hilang arah tadi doo takde backup . setuju tak ?

    - player singapura sangat pandai berlakon . der , kemain lama kau baring atas tanah kan ? padahal takde pape pun . baring lah kat situ sampai mati , senang sikit terus tanam kebumi kat situ . player singapura mempunyai bakat lakonan yg sangat sangat tinggi , aku rasa diorang nak tarik perhatian Shamsul Yusof Haslam utk ambik diorang berlakon KL Gangster 2 mungkin . sape tahu boleh ganti aaron aziz , shaheizy sam ke jadi hero terbaik . untung-2 boleh menang anugerah oscar . oh dan sebab itu aku kata singa'pura-pura' sebagai wayang hebat sangat doo . maybe diorang boleh dah berhenti jadi pemain bola sepak dan terus terjun ke bidang lakonan full time . bukan aku sorang setuju , ramai lagi yg setuju . korang setuju ?

    - ada segelintir rakyat kita ni kan , bukan main pandang rendah kat team HARIMAU MALAYA kita ni . awal-awal lagi dah boleh expect yg national team kita akan kalah . come one babe , King Gopal sendiri dah ckp mereka perlukan pemain ke-12 iaitu kita semua ni penyokong malaysia . kenapa nak pandang rendah kat diorang ? perlu ke ? walaupun malaysia kalah , at least they did their best . diorang dah pun harumkan nama negara ? yg kau nak kutuk-2 malaysia ni , besar sgt ke jasa kau kat negara ni ? ke takde langsung ? lagi 1 laa , kalau kau taktau nak sokong team mana satu , duduk diam je laa , tak payah nak kemain kutuk team ni , then kutuk team ni pulak . jgn jadi typical malaysian yg bilamana malaysia kalah , terus kutuk kawkaw , tp bila malaysia menang , baru sorak bangga meninggi langit . 

    - singapura yg penuh tipu helah pada malam ini <--kata pengulas sukan astro awani .

    okayy overall game mlm ni mmg tak best , singapura banyak membazir masa , nak tukar player pun lembab jee sampai player malaysia terpaksa tarik masuk padang . come on laa singapore , kami nak tengok game bola , bukan drama mcm sinetron sakit segala ni . aku nak tengok mcm mana korang fight dgn team yg lebih besar nanti . 
    tp yg paling best sekali , bolasepak telah berjaya menyatukan rakyat malaysia tanpa mengira bangsa , agama mahupun budaya . terasa bangga dan sedikit sebak apabila rakyat malaysia sama-sama menyanyikan lagu NEGARAKU . hidup harimau malaya ! 

    dan saya akhiri ucapan syarahan jua bebelan pada kali ini dgn serangkap pantun yg saya reka sendiri :-

    kita tak kalah ,
    kita cuma seri , 
    jangan pernah mengalah , 
    HARIMAU MALAYA tetap dihati :)


    katalah apa pun , aku tetap berbangga menyarung jersi malaysia . 
    kini harimau malaya bukan sahaja iaitu pemain bolasepak malaysia ,
    tetapi kita semua penyokongnya juga adalah HARIMAU MALAYA !

    famous last words , 
    AUMMMMM ! 
    ;D

    like entry ni yee , share dgn semua. thanks buddy :)

    10 comments:

    1. yunZ said...:

      KELAKAR LA BACA ENTRI KAMU..TERTARIK NAK FOLO..KIM SALAM SAFEE..BACA ENTRI TERBARU SY TTG BOLA JUGA :)

    1. azim marcello said...:

      haha manada kelakar laa . terimakasih yee . insyaAllah kalau jumpa sy kirim salam yee :)

    1. Atiah Zainal said...:

      dah boleh apply jadi pengulas dah ni ajimmm :)
      Singapore memang lahhhh. Gaduh dgn orang singapore evendo kawan baik mase sekolah...

    1. azim marcello said...:

      atiah : haha nak buat cane , dulu sekolah cikgu pun bekas pemain bolasepak . turun bakat lah ni xD
      hm hm , payah kann beza sgt dgn diorang

    1. Gadis Lolli said...:

      bengang gila siott ngn player singapooorahhh !! anyway , nice entry ! haha

    1. azim marcello said...:

      lolli : diorang nk serlahkan bakat lakonan yg terpendam . hihi . terimakasih

    1. Anonymous said...:

      Adat Pertandingan ada menang dan kalah ... kalau singapura menang ckp singapura berlakon ... kalau malaysia menang tak ckp pulak begitu ....

    1. azim marcello said...:

      hai anonymous kenapa tak bubuh nama ? takut apa ? ok laa , skrg cuba kita jd pengadil dan tak backing mana-2 team , awak sendiri dpt tengok kelakuan buruk singapura semalam . ke awk tak tengok bola ni ? kami menerima kekalahan tu dgn hati terbuka #peacee ^^v

    1. fiq. said...:

      sabar AM, haha..

      yelah kan, game best, tapi tu arg,tak de rezeki, takpe lah kan, huhu

    1. azim marcello said...:

      haha akan bersabar selagi boleh bro . game mmg best sgt , tp tak fair cane kan ;)

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...