• Home
  • Posts RSS
  • Comments RSS
  • Edit
  • Followers

    setiap permulaan ada noktah ♥

    7.7.11
    hello there world . sihat semuanya ? ehem sorry ye aku lama tak menggila kat blog ni , readers pun dah semakin berkurangan . yek ahh dulu aku ada buat survey , kenapa yg readers readers ni suka baca blog aku , depa habaq ahh depa suka ayat aku yg suka merapu meraban raba raba ulala semua tu . then aku yg hat dekat siini pulak makin lama makin malaih nak hupdate menatang jadah blog ni , oleh yg demikian ayat nak merapu mwaban , ah sudah mwaban pun boleh , ekceli meraban haa . ayat nak merapu meraban pun semakin hilang . ohh ai relli pelling so sed sed in de mud rait nau . hmm samwan pehlish gimme a kish pehlish . err sorry agak keterlaluan statement disitu ye , pehlish gimme a boost support . tudia ayat kemain mcm dah hujung nyawa tu --' 


    ai know , ai mish yu tu syg :'(

    hari ni nak stori mori mende ehh . hm . Ya Allah ! bantu lah aku yg semakin ketandusan idea dan semangat dalam mengharungi cabaran dalam kehidupan yg mendatang . meh ramai ramai tadah tangan aminkan doa aku meh :') ehem eh haritu ada kucing mati depan aku . anak kucing haa . kecik lagi . baru 3-4 bulan kot . tak dapat dipastikan kesahihan umur beliau kerna ketika kematian beliau , tidak dapat ditemui surat beranak mahupun indentification card beliau (IC lahh) --' masa tu pukul 4.15 pagi mcm tu , aku dok layan ah drama korea bangla segala , lepas tu dgr bunyi mcm anjing dgn kucing bising2 . niat di hati biaq pi jek ahh . hal rumah tangga binatang buat apa sibuk nak masuk campoq kan ? lepaih tu dlm 4-5 minit cenggitu dok hingaq sangat sakit telinga aku ahh , aku dok syok layan si seohyun kumpulan girls generation ni baik punya menari lagu tell me your wish , bukak pintu hat ataih nun , tengok dah lain mcm . aku melihat aktiviti perkosa baik punya beramai-ramai . ehh taktak astagfirulllah . ekceli anak kucing hat sekoq tu dok kena ragging dgn 3 ekoq anjing bangang dok dtg dari celah mana entah . 

    lantas daku berlari kearah kawanan anjing itu yg mana jaraknya dari rumah aku ada laa dkt 50 meter kot sambil bersarungkan kain pelikat lai lai lai dan jua baju pagoda ulala . setibanya aku di kawanan hanjing tersebut , kesemua 3 ekoq anjing tu lari lintang pukang nampak aku dtg . dalam hati aku berkata , 'cuak ah tu gangster besar datang' . aku tengok anak kucing tu dah dekat nazak darah darah segala . tetiba aku terasa seperti hero yg baru lepas menyelamatkan awek awek bangang putus cinta buang tebiat nak terjun bangunan . cuma ni tukaq sikit  ah awek dgn kucing . eh awek dgn kucing bukan banyak beza , dua dua cute . sape setuju dgn statement aku ni ? angkat tgn lepas tu korek montot reramai meh . 

    berbalik kpd kisah anak kucing tadi . aku tengok kucing tu kt atas jalanraya dah ceng tak lama je nyawa dia . mata aku melilau cari anjing hat 3 ekoq tadi , nampak ah sekoq cuak lari . aii kecik besaq kecik besaq kembang kempis kebabom jee aku tengok anjing tu . so naluri manusia yg mudah simpati dlm diri aku ni mulai meresap keseluruh jiwa aku , lantas aku bawak anak kucing yg dalam keadaan kritikal tadi tu masuk rumah aku . badan dia penuh darah , aku balut ahh badan dia guna selimut aku , takpe ah sacrifice kan . lepas tu amek air , amek tuala basahkan , lap luka kt badan dia , tuang susu ataih pinggan sikit lepaih tu calit sikit kat mulut dia . tapi nak buat cane , mulut dia tak mau nak tutup , terbukak jee . maybe leher dia dah patah kot kena gigit dek anjing tu . kaki depan dia pun takleh nak turun , patah jugak . sedih kot aku nengok nye . evendo aku ada jiwa gangster , tp bila jadi cani , perasaan sedih mulai menyelubungi diri . lalu airmata aku menitik sendiri .. kucing tu lagi ngiau ngiau sampai takde suara dah .. waiyaa tambah sedih laa aku kan .


    ni kucing tu masa dah nazak , kaki straight ke atas takleh turun :(

    detik kematian kucing tersebut haa :(

    lepaih tu anak kucing tu tak gerak dah , ekceli cadang kalau kucing tu sempat bertahan , nak le bawak pi klinik haiwan pagi esoknya , manada klinik bukak pukul 5 pagi chorr --' then kucing tu mati dahh . balut dia guna selimut yg tadi tu buat kain kapan giteww , letak dlm kotak dulu haa . esok paginya , cari cangkul hat panjang gali kuboq tu , gali tanah , tanam kucing tu . innalillah . selamat tinggal anak kucing yg tak sempat nak membesar dgn aman dan menikmati segala keindahan didunia ini :\

    hidup akan lebih bermakna jika kita terus mengingati antara satu sama lain - AM 2011


    kalau rasa entry ni sedih , like lah ye ? tak sedih pun like jugak . hahaha 

    like entry ni yee , share dgn semua. thanks buddy :)

    2 comments:

    1. sabrina ali said...:

      sedih wokk tgk kucing tu , innalillah

    1. azim marcello said...:

      sedih kan kan sab ? :(

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...