• Home
  • Posts RSS
  • Comments RSS
  • Edit
  • Followers

    Sesuatu yg digelar 'cinta penuh erti'

    28.9.11
    wokeh hello mello cello poyo semuanya. okeh dulu dlm bulan 6 gitu aku pernah post entry yg ada video kt dalam dia kan? sumpah ayat mcm pundeva gatai pusat -.- aaa alaa yg vid pasal aku dgn someone tu, haa ingat tak? rasanya yg usha channel aku yg youtube tu pun dah tengok kan? okeh sekarang ni aku nak explain pasal video ni . boleh usha vid kat bawah ni yee. penerangan dia ada kt bawah vid ni . ehem ok go go !




    0:08 - ini kisah mengenai seseorang : yeah she's isn't 'someone' , but more to my everything. really? yeah i meant it

    0:11 - seseorang yg mana kehadirannya cukup membahagiakan hati saya : sangat sangat membahagiakan. jarang sekali kesedihan datang menjengah tatkala bersamanya..

    0:21 - kehadirannya membawa perubahan dlm hidup saya : terlalu banyak perubahan, baik dari segi dalaman mahupun fiziknya..

    0:31 - dia .. : seorang yg 'utama' dan segalanya..

    0:41 - namun kini..segalanya berubah tidak lagi seperti dahulu : dahulunya hubungan yg erat kian renggang ibarat dipisahkan oleh sesuatu yg tidak ternampak dari zahirnya..
    0:51 - saat ini saya bersendirian : tanpa berteman, tanpa kekuatan, tanpa 'dia'..

    1:01 - saya sudah lali untuk terus menghitung hari : detik dan hari yg terhitung tidak mampu lagi terus ditanda oleh hati ini..

    1:06 - terus menanti utk dia kembali ke sisi ini seperti saat dahulu : namun tidaklah pula memberi erti diri ini menyerah diri , bahkan terus menanti cinta yg ditangisi kembali seperti yg diimpi saban hari..

    1:16 - tp saya percaya, jika kita bersungguh, pastinya kita akan mendapat apa yg diinginkan : perkataan menterjemahkan segalanya, diri ini bakal terus berusaha tanpa mengetahui erti disebalik 'menyerah diri'..

    1:26 - saya takkan pernah berhenti berharap : sepertinya 'cinta' ini sudah sebati dalam diri, tidak akan bisa rapuhnya dari hati..

    1:36 - back then, i didn't know about love : ditanyakan cinta, ramai yg menyatakan segala pendapat mereka mengenainya. dan aku, masih terpinga pinga mencari erti disebaliknya..

    1:46 - only now, i know the meaning of love : ianya sesuatu yg rumit jika dikaitkan dgn soal hati, terpulang kepada diri utk menginterpretasi dalam apa jua versi. bagi saya, ianya 'penuh erti'

    1:50 - thanks for the trust you had in me : tulus dari hati ini, menundukkan diri menyatakan terimakasih atas kepercayaan yg 'pernah' diberi kepada insan yg lemah ini...

    2:01 - looking back now, there were a lot of memories between us : suka mahupun duka, kenangan yg terbina bakal terus disemadi dlm makam hati ini. terus menanti utk 'dia' kembali mengingatkan kembali segala detik yg pernah dilalui ..
    2:31 - dia banyak memberi erti dalam hidup saya : inilah sebenarnya yg dimaksudkan dgn 'penuh erti'. apabila hati sudah tiba ke tahap tegar utk terus menanti , itu lah yg dinamakan cinta sejati yg penuh dgn erti..

    2:36 - dia... dia lah segalanya untuk saya : benar, jodoh kita tiada yg mengetahui melainkan si Dia Penguasa bumi. namun , saya berbangga dgn rasa yg termiliki ini. mungkinkah cinta ini semurni yg diimpi? ya hati ini mengangguk mengiyakan sesuatu yg 'suci'..

    2:43 - ILY! : membawa erti 'I LOVE YOU' . pada akhirnya, perkataan ringkas ni yg terus bersemadi ditujukan pada seseorang yg sangat beerti. dan aku? terus menanti sesuatu yg belum pasti.. Tuhan saja yg mengetahui segala yg terisi..


    *gambar hiasan xD


    jujurnya, air mata menitis tatkala cerita ini sedang ditafsirkan.. sekian lama aku cuba mencari penonton bagi diluahkan senario ini. dan terasnya, teman maya juga yg menyaksikan pentas cinta segenap hati. 'dia' sudah ada 'jiwa baru' di hati. kalian mungkin akan beranggapan aku terus menangguk cinta yg tidak akan hadir. mungkin. mungkin tidak. aku senang mencintainya walaupun hanya bertepuk sebelah diri. mendongak ke langit , mengenang penantian yg kian berusia genap setahun ini, 3 bulan lagi menanti. aku tidakkan berasa rugi, akan terus turutkan rasa hati yg bukan sekadar kicauan gombal ini.

    like entry ni yee , share dgn semua. thanks buddy :)

    3 comments:

    1. Aimie Diyanna Benignant said...:

      alolooo.. sweeettnye azim saye ni :)

    1. azim marcello said...:

      aimie : aaaaaa manada sweet ler yuna. hihik :)

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...