• Home
  • Posts RSS
  • Comments RSS
  • Edit
  • Followers

    uitm alor gajah , here i come!

    15.11.11
    assalamualaikum . mangaii 15 hari aku tak update blog . segala janji kt entry last tu sekadar dusta keji semata mata . senanye serious aku nak update blog , bukak tab baru blogger.com, tengok tab sebelah twitter tu , aku rasa mcm berdosa besar kt twitter sebab mengabaikan beliau walau hanya utk 5 minit . bayangkan perasan aku yg bercampur baur . ohhh~ dan twitter pemenangnya tettt *julang piala halimunan tetinggi*






    semua tahu ah kan , sepanjang tempoh 11 bulan ni aku jadi pengganggur kehormat kt rumah ni . ekceli takde ah penganggur pun . aku ada jugak pi mengajar kt sekolah agama , latih bebudak nasyid , ambik job photoshoot wedding sana sini . entah kenapa tetiba mula riak dgn diri sendiri . kah kah! straight to the point , esok aku dah nak pi mendaftar kat uitm alor gajah . yg paling best tu aku dapat course yg aku memang gila babi sundal angry birds punya minat ah . course masscom . atau dlm bahasa lainnya komunikasi dan media . memula utk dapat course ni , aku kena pi interview dulu . interview kt uitm shah alam haritu haa aku pi .  dulu aku ada jugak pi interview course TESL uitm jugak , tp yelah aku pun tak berapa minat sgt dgn course tu, interview pun ceng gampang , buat sekadar ada je . hebat kan? kah kah! 

    tp bila pi interview masscom ni memang aku prepare semua kot , tanya kt senior2 masscom apa yg dia nak soal masa interview nanti . usaha tahap impak maksima boleh ? jejak kaki je kt uitm shah alam dpn fakulti komunikasi media tu , gaya lek je , konfiden habis kateko . sengaja tunjuk konon hebat ah kt org lain , padahal dlm hati kemain cuak dowh! seksa jiwa raga . aku tegaskan disini , aku hanya berpura pura konfiden . so far masa interview tu ok lah . aku dpt dgn lecturer sorang melayu sorang lagi india. aku bawak ah segala apa artwork aku mcm dokumen sokongan ah utk course tu , bawak artwork aku buat job photoshoot sana sini , yg paling best masa aku tunjuk sijil nasyid negeri aku tu, video aku main djembe pe semua , lepas tu tunjuk lirik lagu nasyid yg aku buat utk bebudak tu, terus depa suruh nyanyi . memang aku ambik part chorus yg key tinggi ah . dulik hape . hahaha . habis je interview rasa beban semua hilang . puhh .


    then awal bulan 10 mcm tu kot, entah tak ingat . aku saje ah bukak online uitm , gedik nak check result temuduga tu , tengok2 dapat . aku saje try dowh. aku check result tu pukul 12 malam , padahal 12 tengahari sebelum tu dah boleh check . iya terasa bangang tak update -.- check pulak tempat , alhamdulillah kat uitm kampus alor gajah melaka . 2 jam je dari rawang . tak jauh maa . 


    perasaan sekarang ? gembira mungkin , eksaited mungkin pada masa yg sama sedih . gila ko tak sedih nak tinggal family . esok pulak nak berambus pegi melaka tu . haha . tp insyaAllah aku yakin yg Allah dah sediakan yg terbaik utk aku . dulu pernah org cakap kat aku dgn nada perli 'ajim, ko bila nak sambung study? member kelas ko semua dah pi study' . aku watlek je ah , aku yakin ada tempat yg terbaik utk aku . and see, penantian tu berbaloi . wish me luck dgn life kt uitm nanti k? assalamualaikum :)
    like entry ni yee , share dgn semua. thanks buddy :)

    4 comments:

    1. Nuriy Arisa said...:

      Assalamualaikum awkk ^_^

      wahhhh...kite same tmpt..
      n kebetulan..1 course jugakkk!!^_^
      uitm lendu,alor gajah n course komunikasi n media ^_^
      c u wednesday nnti ^_^

    1. azim marcello said...:

      nuriy : waalaikumussalam. tahu dahh. hehe cuma sampai sekarang tak jumpa nuriy lagi :)

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...